Tisdagstema: Minne

Jag gör ett nytt försök med veckans tisdagstema. Jag var nöjd med mitt förra försök, det var bara det att det var en vecka för sent.


image121

I den här traktorn hörde jag Carola för första gången, i de skrälliga högtalarna. Mannen på bilden med de stora pollisarna är min pappa och jag sitter i hans knä. Bröderna är också med.

Jag minns det inte som något särskilt  roligt eller spännande att åka med mamma och pappa i släktens traktor, men jag minns det tydligt. Det är så självklart förknippat med med min barndom att sitta uppe på den lilla hyllan (med dagens rumpa skulle man nog inte ens komma upp där) snett bakom pappa, eller mamma, känna lukten av olja och jord. Det var nog inte så ofta egentligen, men jag minns det lika tydligt som jag minns kall mjölk med ett tunnt lager grädde på och blöta vantar på vintern.

Jag tycker om mina barndomsminnen. Jag har massor av dem och det är jag är tacksam för, för jag hade en fin uppväxt som jag är stolt över.


Åh nej!


image120

Suck.

Lagom med vatten är bäst.

Näst bäst är för mycket vatten.

Sämst är helt klart inget vatten alls.

Mina finfina tulpaner i finaste förlovningspresentsvasen! Ville ju bara vara lite listig och inte ge dem för mycket och låta dem bli alldeles långa och gängliga... Glömde i all hast att de stod ovanför ett element som ångade bort varenda droppe vatten under tiden jag satt på jobbet. De var jättefina!

Håkan J, ibland kan man visst lika gärna köpa kassa Statoil-tulpaner. Det var ju precis det här vi pratade om, bara en liten stund innan jag körde hem från er! Tragik.

Och till alla som undrar: Nepp. Det blev inget.

Trevlig helg på er allihop!

Själv ska jag frosta av frysen, och äta det som är kvar i den så att det inte förfars i de skånska plusgraderna på balkongen. Det är festligt nog mest glass!

Tisdagstema: Elektrisk

image119


Den här veckan är jag tvungen att plocka fram en bild ur arkivet. Den var bara för självklar för att ignoreras, även om den nästan kräver en egen betoning av temat: elektRISK. Och även om man bortser från säkerhetsaspekten - hur kan någon människa ha koll på vilken kabel som gör vad?! Bilden är utsikten från ett Thailändskt hotellrum och jag kunde inte sluta fascineras av denna vansinniga härva!

Nu ska jag ut en snabbvända och kolla alla andra bidrag till veckans Tisdagstema!

Updaterat: Jag var visst lite sent ute...det här var ju förra veckans tisdagstema. Så pinsamt. Nåväl, ett tisdagstema är det likaväl!

Vacker vintermorgon
image110


Något säger mig att vi är många skåningar som lägger upp vinterbilder idag. Morgonen var underbar! Solen sken värmande från en blå himmel och den lilla snön som föll inatt droppade så sakteliga från grenar och hustak.

Jag kunde inte motstå att fota orkidén i köksfönstret som blommar tappert. Tänk, det måste vara trist att vara orkidé när solen inte lyser mer än med sin frånvaro under flera veckors tid. Men idag, äntligen! Idag tyckte jag nästan den stod och lutade mot fönstret när jag kom upp.

Jag kunde heller inte motstå att ta kameran med mig på min prommenad till jobbet. Visst blev jag ganska sen, men det var det värt för att få njuta i lugn och ro när jag äntligen fick chansen.Vem ska man tro på?

image109

Återigen hittar jag Kissen mitt uppe i någonting spännande när jag kommer upp en morgon. Och jag tycker det ser ut som vi är sams efter hans hungerstrejk. Har sett honom klättra runt på lite böcker om nyandlighet i bokhyllan, och smyg-googla på suspekta ämnen, och nu verkar han ha hittat sin grej.

Tror han fick lite hjälp av P att arrangera det här, och jag föll i gapskratt när jag såg det. Men återigen: Kanske ska man ta det på lite större allvar än så? Tycker att det känns lite knepigt att han sitter där framför mitt foto med tända ljus och offrade risgryn, men vem är jag att döma?

Vi får se.

Outgrundliga äro mina vägar.
RSS 2.0