Vi går till Kamomillastad

Eller ut på Romeleåsen, som jag och K gjorde i lördags! Vi bestämde oss för att trotsa vädrets makter och gav oss ut på en 15 km lång tur efter Karin Hoffmanns förslag i Rundvandringar Romeleåsen. Den skulle vara 14 km men blev nog en kilometerlängre efter en självsäker men galen avstickare vi gjorde. Det fanns helt enkelt för många stigar att välja mellan.
 
               


Det var torrt och fint, och faktiskt så vågade vädergudarna sig inte på att blöta ner oss! Tror vi verkade för tuffa och förberedda. Efter en stund satte vi oss vid en tall och packade upp matsäcken. Te till mig, kaffe till K (väl förberedd tjej: en vit termos med varm mjölk, en svart med hett kaffe), ostmackor till mig (i alla väder), lax på knäckebröd (!) till K. Ibland är hennes påhitt för vågade för mig... Och så ett par kanelbullar, förstås.

Det, mina vänner, är livskvalitet.


image24


Rolig blogg!

Det här är en superrolig blogg: http://mariakoden.blogg.se/

Men det visste ni kanske redan. Bara jag som är sent på det.

Ser ju inte vad jag skriver...

Suck.

Måste ladda batterierna till mitt sladdlösa tangentbord, för nu är de så klena att jag måste hja tangentbordet under skrivbordet för att signalen ska nå fram.

Lördagstur

Imorgon  kommer goa vännen K och hämtar mig för en heldagsutflykt.  Vi har bestämt oss för att trotsa vädret och ge oss ut oavsett hur det ser ut. Annars får man ju sitta inne hela sommaren. Så då är det dags att snöra på sig de här :
 image23

Okej, det är Ps men ni fattar. Kängorna ska på. Och regnstället, förmodar jag.

Men ajajajaj! Jag har ju glömt att vi skulle kolla Karin Hoffmanns bok Rundvandringar Romeleåsen ikväll och bestämma vart vi ska ta vägen. Får väl ta det som nattlektyr.

De andra titlarna är också rent ut sagt superbra när man vill ut och gå men slippa gå samma sträcka fram och tillbaka.

För inte så jättelänge sen kom rundvandringar för tågburna, men den har jag inte hunnit köpa än.

Så är i ute på Romeleåsen imorgon så ses vi då!

Äntligen fredag!

image22

Ett lager med stolar

Såg att det på jobbet finns ett rum fullt med gamla kontorsstolar...hur smyger man ner en sån i väskan utan att någon märker det? Ett stort företag med hundratalsanställda - lite svinn får de väl räkna med, eller? Nähe, tänkte just det. Men jag ska helt klart snoka runt och se om man kan få köpa en billigt, för jag sitter på en sån härnär jag inte snor Ps stolVårt arbetsrum är verkligen ett enda hopplock! Mitt skrivbord är min farfars gamla matbord, jag sitter på Ps gamla köksstol och han på en bättre begagnad kontorsstol. Och min gamla kökshylla/bänk är numera förvaring för vin och verktygslåda. Men det är mycket funktionellt! Förutom min stol då...

Det blommar...

...i min balkonglåda. Och ibland i huvudet på mig. Så här blir det då.Shadowlands

Uj uj uj. Har du sett Shadowlands? Den gick på TV häromkvällen och jag har precis sett klart den. Den måste vara bland de sorgligaste filmer jag sett...uffa. Satt och hulkade i soffan och det är inte ofta man reagerar så starkt på en film. Den var hemskt vacker, så har du inte sett den så kan jag rekommendera den.

Om konsten att plaska bort en negativ tanke

image17
image18


Hm...tror att jag visst har ett stort behov av att bearbeta det här gräsliga vädret...Just nu är det fint, men man vet ju inte när man går till jobbet på morgonen om man kommer att behöva regnställ eller shorts när man går hem!

Nåväl. Till alla er som ännu inte varit ute och stampat i vattenpölar - gör det!

Kloka ord


En gång när jag nog lät några decibel för gnällig berättade storebror H om en dialog som lät så här:

- Vad fint väder det är!
- Ja, idag ja.

Ibland får man påminna sig om att uppskatta vad man har för stunden. Just nu är det regn och grått väder när jag har massor att fixa inomhus: Leka med Indesign och Photoshop, gå igenom foton för utskrift, betala in terminsräkningen för kursen till hösten och betala räkningar, så vädret passar mig idag som handen i handsken.

Leka vid datorn eller sitta på balkongen och önska att vädret vore bättre?

Jag kan inte bestämma mig för om detta ösregn är precis vad jag behöver och vill ha eller om jag egentligen borde vara less på det och längta efter sol... Insåg efter ett tag hur fånigt det var - det skulle ju inte ändra sig oavsett vad jag ville så det var ju lika bra att gilla läget. Så nu sitter jag och leker med photoshop och försöker komma ihåg hur man gjorde svänga linjer med hjälp av ritstiftet och ankarpunkter... Nån som vet?

Hallonmartinin var förresten från igår! Inga drinkar på söndagmorgnar här inte.

Med 12 liter hallon i frysen...

...kan man göra mycket gott!Fördrink till vår smarriga kycklingwok: Hallonmartini! Egen komposition av martini rosso, en hög med frysta hallon, lite fruktsoda. Mums!

Ljuvliga sommarkvällar

Imorgon ska det regna och vara 17 grader här. Men ikväll var det desto varmare och soligare, och efter en två timmars prommenad med goa vännen K (mycket att avhandla) så blev jag bjuden på räkor, bröd och sött vitt vin i gräset. En underbar kväll. Fick fylla på med lite vatten också, för det var rätt varmt att gå så långt.

Vingen

Den här dikten av Kent Andersson skickade min storebror till mig för många år sen. Den påminner mig om något viktigt.

VINGEN
Vi går alla omkring med en vinge
som vi inte kan flyga med
som blir till en börda för oss
som vi måste smyga med.

Vi hade nog kunnat flyga
om inte alla självutnämnda vicevärdar
skolmästare
och alla dom praktiska, taktiska,
nitiska, kritiska,
anemiska, akademiska
felfinnarna med pekpinnarna
hade sagt:
Du kan väl inte flyga!
Håll dig på marken, din envingade jävel!

Och drömmer du ens om att våga
med ett enda vingeslag
pröva din flygförmåga
så tar vi din vinge en dag!

Vi går alla omkring med en vinge,
en dröm, en längtan, en sång
Tänk om våra vingar finge
flyga tillsammans en gång!

Om du ser en vinge flaxa över taken
ska du inte springa hem och bli nervös
Du ska bara stanna och begrunda saken
och sen tänka:
där är en som sluppit lös.


image8


Hur bra är en engångsgrill, egentligen?

                    


Har precid kommit tillbaka från en härlig kväll i stadsparkens kvällssol. De goda vännerna hade en proffsig liten bärbar grill med sig, medan vi hade en engångsgrill. Men hur bra är de egentligen? Den här säckade ihop efter att ha hettat upp sig själv. Och när vi skulle hem så stoppade P den i en plastpåse...en mycket god tanke, om än för tidig. Påsen smälte och P fick hämta vatten i dammen. Men maten var god!


Ett rum att älska

image4

Mitt favoritrum i vår lägenhet är balkongen. Jag älskar den. Just nu är jag särskilt glad över att inte behöva så, plantera eller pyssla om små nyuppkomna pytteplantor, utan jag går där och vattnar och plockar lite när jag känner för det. Mina blommor och jag har en tyst överenskommelse: Den som inte klarar av sporadisk vattning eller vissnar våldsamt när den är törstig får flytta.

Mest sitter jag där ute och äter, eller läser Camilla Läckbergs Olycksfågeln.

Juli - en inspirerad tid full av bärJag vill inviga min blogg med en bild som symboliserar två saker. Det ena är energi och det andra inspiration. Energin hämtar jag nog överallt runt omkring mig, i röda hallon fulla av sötma, i sommarvinden och i de ljusa kvällarna. Inspirationen - den kommer nog från samma sak! Ja, också från jennyks blogg som jag bara inte kan sluta fascineras av.

Välkommen.

RSS 2.0