Tisdagstema: omgjord

image64Ös!

När jag ändå är igång och tittar på Youtube...

Jag är inget Army of Lovers-fan. Har aldrig varit och kommer aldrig att bli.

Men!

När månen och solen och alla stjärnorna sammanfaller i ett visst läge så att jag står på ett dansgolv samtidigt som dj:n slår igång den här låten - då är jag ostoppbar! Då har jag inte längre någon kontroll över mina armar och ben utan låter kroppen flaxa och hoppa fritt för åh, vad kul den är att dansa till!!

Kan tänkas att jag har fått en drink i mig vid de tillfällena och då är det ju som bekant ännu lättare att tappa kontrollen på dansgolvet, men jag tror inte jag kan stå still till den här låten oavsett om jag är på en full buss eller på ett dansgolv.
Konsten att lägga upp ett filmklipp

Är det verkligen dags? Ska hon klara det? Ja, det återstår att se...

Mitt läroinlägg får bli en av mina favoritlåtar. Jo, den håller än tycker jag. Det är en sån där låt som jag inte kan låta bli att sjunga med - högt - till när jag sitter i bilen.
Kyliga novemberdagar

Man går upp på morgonen, mycket svårövertalad trots att mobilen visslar "Dont Worry - Be Happy". Lägenheten känns kall och man lutar sig lite mot elementet i badrummet och får lite mod att börja klä på sig med kalla fingrar.

Skuttar ner och hämtar tidningen i lådan med snabba steg, håret på ända och axlarna uppe vid öronen och läser den minst tio minuter längre än nödvändigt för man vet att det blir en kall cykeltur till jobbet. Väl på cykeln med öronen täckta av öronmuffar och händerna av boxningshandskar (har inte ni såna?) går det trots allt. Man förfryser ingenting!

Småruggigt på jobbet, sjal över axlarna och te mellan händerna. Och sen upp på cykeln igen för en kvarts tur hem i mörkret. Det blir mörkt så tidigt! Efter middag och en stund här vid datorn så kommer belöningen, trösten, moroten - en stund i soffan med te och en varm kanelbulle och tända ljus.

November är inte så dumt, eller hur?image61Upp- och nervänd istapp - igen!

image59

Nu har det hänt igen! Någon som har en aning om hur dessa upp- och nervända istappar uppstår? Jag tycker det är hur mysko som helst, för det finns inga ledtrådar på hyllan ovanför i frysen!

Mysteriet kvarstår...


Fortsättning på Tisdagstema: TrasigJag känner en kreativ och snabbtänkt kvinna, Carin, som älskar att skriva. Hon ger sig själv korta snabba skrivuppgifter ibland, bland annat med hjälp av en kortlek med nya ämnen på korten. Hon vänder upp ett nytt tema och sen skriver hon för fullt  i tre minuter och sparar resultatet för att kunna plocka fram det igen vid ett senare tillfälle om hon skulle känna för att skriva vidare på samma berättelse.

"Jag känner igen det", förklarade jag för Carin, "men i mitt fotograferande." Det är jättesvårt att bara ta kameran och gå ut och fota. Ännu svårare är det en kall och regnig kväll att hitta något att fota inomhus. Men ge mig ett (tisdags-)tema och det går att hitta kul motiv i vilken liten lägenhet som helst! Som med skorna, min mormors gamla trasiga skor. "Dem skulle du skriva om" sa jag, och såg framför mig en berättelse om vilka fester skornas ägare hade varit på. Men Carin var inne på ett helt annat spår! Åh, vad festligt det var att läsa det hon hade skrivit!

Läs gärna, och kanske har du en egen fortsättning?


image44

-       Jag måste säga, viskade vänsterskon, att det är oförskämt att ställa in oss i den här garderoben. Bland kreti och pleti. Visserligen har jag ett litet hål i sulan och du har gått och tappat klacken, men i alla fall.

 

-       Jag kan bara hålla med, sa högerskon. Oförskämt är vad det är.


-       Titta där, sa vänsterskon och pekade med tån. Titta på de röda skorna borta vid väggen. Vilket grovt läder, skulle kunna komma från en gammal åsna. Inte alls det fina skinn som vi är sydda av.

 

-       För hand dessutom, sa högerskon.


-       Tänk att vi som stått i skyltfönster på Via Veneto i självaste Rom ska hamna här bland en massa före dettingar, suckade vänsterskon.


-       Det viktigaste är i alla fall att vi håller ihop, sa högerskon. Ensam är inte stark.

 

-       Ni där! ropade någon.

 

-       Menar de oss? frågade högerskon.

 

-       Ni där borta vid dörren, de gamla dansskorna!


-       De menar oss, sa högerskon.


-       Vi är alla före dettingar här inne, hördes samma sko ropa. Men istället för att glida runt på dansgolven och bara tänka på nöjen, har jag och min partner gjort betydande insatser inom fotbollen. Jag har till och med, på volley, slagit in det avgörande målet i en fotbollsfinal på Stadion. Min partner här kan intyga att det är sant.


-       Äsch, sa den röda högerskon. Det var i Korpen 1973. Dessutom råkar jag vet att du missade en straff i samma match. Vi känner ett par flip-flop-sandaler som var där.


-       Börja inte bråka om det nu igen, knarrade en gammal gummistövel. Kan inte dansskorna berätta något om livet i de fina salongerna?

 

-         

av Carin Bergsten

Tisdagstema: En/Ett


En brudkista.

image54

Det är bara en kista, men t ä n k så mycket som kan rymmas i den! Den var min mammas farmors systers från början, och sen dess har hon, min mamma och jag förvarat våra saker i den under olika tider. Jag förvarar mina dagböcker i den, allt från mellanstadietiden till de smäktande, känslostormande och dagboksflitiga tonåren. Kanske till och med ett par från de senaste åren. En kista som har rymt tusen minnen och känslor, för att inte tala om alla arbetstimmar den förmodligen rymde när den första ägarinnan lade sitt hemarbetade linne i den.

Boktipsimage53


Här är ett boktips till alla som tycker det är kul att sitta och pilla med effekter och lägga på ramar på sina foton: Photoshop Finishing Touches av Dave Cross. Det är steg för steg, med massor av exempel och tydliga instruktioner. Ha det så kul!
Novemberdagar kommer och går

image52                                 image45

Tisdagstema: Trasig

Veckans tisdagstema var trasig, och nu när jag äntligen fått hem min nya roliga kamera (så fick jag det sagt igen!) så kommer min bild på temat. Den föreställer min mormors skor, och jag tror att de fick vara med på många roliga danser innan de kasserades. De har ju inte ens sulorna kvar på klackarna!

image44


En ny kompis!

Nu har Den anlänt. Vem? undrar du. Vem? Min nya k a a a m e r a ! Tjoho! Blev tvungen att stämpla ut tidigt idag för att mecka ihop den och börja leka. Men dagens bild är tagen med min gamla kamera, en Olympus C-730. Som tur är så är motivet roligare än bildkvaliteten. Och bra mycket roligare än bordet det ligger på. Kanske dags för ett riktigt skrivbord? Min nya Nikon D40X med 18-135mm objektiv:

image43

Ska strax ta och fixa till en bild till veckans tisdagstema. Det får bli nykomlingens första uppdrag.

RSS 2.0