Humran minns

Jag blev utmanad av Grodansmamma och kan naturligtvis inte motstå att nappa. Särskilt inte i dessa summerande tider.Vad gjorde jag för 10 år sedan:

För tio år sedan bodde jag i Sachsenhausen utanför Frankfurt am Main och jobbade som au pair i en familj med fem barn: två flickor (8 och 2) och tre pojkar 6, 4 och 3). Fullt ös, med andra ord. Det gick åt ca 25 liter mjölk/vecka och den tråkigaste uppgiften jag hade var att strycka pappans skjortor. Mina arbetstider var helt rimliga och jag förstod verkligen att de behövde någon där med den barnaskaran. Mamman var hemma på heltid och fullkomligt älskade att vara mamma, men hon hann inte med.

Det var en katolsk familj och det var i maj äldsta dottern hade sin kommunion. Stor händelse och första gången som jag kände mig som tjänstefolk. I efterhand kan jag tycka att det ju var självklart att det var så, men då var det knepigt. Jag träffade mest andra svenska au pairer och inte många jämnåriga tyskar, men jag tänker idag att den tiden i Tyskland inte handlade så mycket om språket och kulturen som om att som 19-åring våga sig iväg och stå på egna ben.

Jag fyllde 20 också! Familjen jag bodde i var adlig och jag hade en romantisk bild av vad jag skulle få i present. Kanske ett fint smycke. Eller nåt annat dyrt. Men nej då. Till den svenska au pairen med den redan tunga packningen (skulle flytta hem igen några veckor senare) gav man en halvmeterhög två kilo tung sjungande jävla solros! "You are my sunshine, my only sunshine..." Och inte kunde man ju göra sig av med den jäkeln heller, för barnen hade ju stenkoll på den! Grr. Såg att den fortfarande står på min bokhylla hemma iflickrummet, och sa till mamma att hon gärna får slänga den. "Nehej du, den ska jag spara och tala om för barnbarnen hur illa du tyckte om den". Tjena.

5 saker på min "Att göra lista" idag (dvs igår måndag):
Gå och lägga mig tidigt. det håller på att fallera...
Lämna tillbaka lådorna jag fick den caterade maten i till lördagens fest. Hanns inte med.
Lämna tillbaka nyckeln till festlokalen. Check.
Gå på bokcirkel. Jaaaa!! Äntligen är jag med!! Tjoho! Bokcirkelböckerna kommer nog att bli ett stående inslag här. Den här gången läste vi Åsa Linderborgs Mig äger ingen. Återkommer om den.
Pracka på två gravida väninnor varsin öppnad flaska alkoholfritt vin från lördagen. Check.

Dåliga egenskaper:
Har otroligt svårt att komma i säng i tid. Har över huvud taget ganska svårt att komma i tid. Lätt lat (på ont och gott). Mer vill jag inte avslöja.

5 platser där jag bott:
Sachsenhausen i Frankfurt am Main.
Lund - studentstaden jag fastnade i och bor kvar i.
Gävle - en termin på högskolan. Sen drog Lund mig till sig igen.
Brisbane - pluggade ett år på Griffith University och hade så roligt! Delade hus med två ganska irriterande men godhjärtade "aussie blokes" som vägrade fatta att man skulle diska efter man ätit, inte innan man skulle äta.
Öregrund - en sommar då jag och vännen M delade en alldeles underbart mysig liten etta med snedtak och havsutsikt. Idyllisk tillvaro förutom det mycket o-idylliska sommarjobbet.

5 jobb som jag haft:
Au pair, servitris, hotellstädare, hemtjänstbiträde, administratör.

4 personer som jag vill veta mer om:
Camscorner, Djurvännen, Anness och Lisa på Rönnbacken

Kommentarer
Postat av: Cam

Taget! Kommer under morgondagen ...

2008-05-28 @ 01:13:52
URL: http://camscorner.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0